Over Benaissa

Zanger/schrijver Benaissa (Kenneth Linger) uit Arnhem (Gld.) richtte in 1995 met Edsel Camron en Lloyd De Meza de R&B sensatie Arnhemsgewijs op had met deze formatie top 3 hits in Nederland met de titels ‚Je hebt me gebruikt’ (piek; notering 12 top 40, 1996) en ‚Ik mis jou’.

In oktober 2003 verschijnt er de cd-single genaamd “Die euro’s (ik kom zo)” op de plank dat op plek 63 in de mega top 100 beland. Een Nederlandse versie van dancehallhit “Nuttin no go so” door zanger Notch geeft op een grappige manier weer dat de komst van de Euro wel heel bedrukkend werkt voor velen.

In 2005 schrijft Benaissa een nummer voor Sugar Lee Hooper genaamd ‘Kierewiet’.

De single “Mijn diamant” van Lloyd De Meza uit 2006 vroeg om een feature van Benaïssa en werd goed ontvangen door het urban publiek.

Benaissa, getekend bij het internationale roots reggae label JahSolidRock, werkte met gerespecteerde Jamaicaanse artiesten als Lady G, General Degree, Brinsley Forde (Aswad) en mede produceerde albums voor Chezidek, en reggaelegendes als Apple Gabriel (Israel Vibration) en Earl Sixteen geraakte met zijn Engelstalige album Tables Turn in de pre-nominaties voor de Reggae Grammy’s in 2010

In 2011 is Benaissa in Suriname en Nederland erg succesvol met Kenny B. Hits als Yu Faya, My Name en Wai Gwe, afkomstig van Benaissa’s label 33 Creations zijn inmiddels klassiekers door hun lange nummer 1 noteringen in Suriname en in Nederland bij de populaire jongerenradiozender FunX.

Het rapboek Roodkapje Was Een Toffe Meid van Marjet Huiberts en Benaissa Linger mocht in 2011 onder andere prijzen als de Zilveren Griffel ontvangen en was verder bekroond met de Willem Wilminkprijs (kinderjury) en de Vlag en Wimpel voor de illustraties (Wendy Panders)

30 oktober 2015 is de launch van zijn roots reggae EP genaamd African Blood (JahSolidRock & Dubshelter Sessions 2011-2015). Het betreft een verzameling van over een aantal jaren ingezongen roots reggae nummers. Ondanks deze release vooralsnog bedoeld was voor zijn echte volgers gaat deze release in Europa niet ongemerkt voorbij en geniet waardige recensies.

Benaissa is als projectmanager en artistiek leider in Arnhem en omgeving verantwoordelijk voor het opzetten van verschillende jongeren muziek- en theatertrajecten vanuit Stichting Kunstbedrijf en heeft voor het CCS en de Nederlandse Ambassade in Suriname projecten gedraaid in het kader van muziekeducatie

Door zijn jarenlange studio ervaring is Benaissa een uitstekende autodidactische vocal-coach, vocal editor en is thuis in het begeleiden van muziekproducties in hun totale proces. Breed en thuis in genres als Nederlandstalige pop tot aan rap en diepe roost reggae. Maar binnen muziekkringen vooral bekend om het maximale te kunnen halen uit een artiest tijdens zijn studio sessies. Zo begeleid Benaissa de bijzondere Nick Nicolai met als gevolg het winnen van Holland’s Got Talent 2016

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme